Publicerat klockan 12:07, den 2010-02-10
Vinnaren av vårt ENDA Mass Effect 2!

Vinnaren av vårt ENDA Mass Effect 2!

Kära vänner, rymden är fascinerande, det har Gameplays två chefsastronauter kommit fram till. Med anledning av denna enorma insikt tävlar vi nu ut vårt enda kvarvarande exemplar av Mass Effect 2 (PC).

För att ha chans att vinna så måste du titta på filmklippet ovan och utröna vilka frågorna egentligen är och skicka in dina svar till spel@press2play.se. Observera att du måste vara medlem för att kunna tävla samt att vi gärna ser att du döper e-postbrevet ”Mass Effect 2″. Lycka till! Tävlingen pågår till och med den 19 februari.

Stort Grattis till CaidX som vann tävlingen med följande bidrag:

Hej Christer och Victor,

Fråga 0 (trodde ni jag skulle missa denna?): Är rymden en plats?

Klurigt klurigt, blir tvungen att ta till lite strängteori för att ge ett vettigt svar. I korthet, ja – rymden, och med detta menar jag den världsrymd som vi anser oss skåda när vi tittar ut från Jorden, anses enligt braneworld-teorin kunna utgöra en 3+1-dimensionell underrymd, dvs en plats,  till universum. Referens: http://sv.wikipedia.org/wiki/Braneworld

Fråga 1: Hur långt är det från Jordens yta till Månen?

Uj uj uj, här blir det kladdigt. Dels är varken Jorden eller Månen sfäriska utan elipsoider, dels är Månens rotationsaxel inte parallell med Jordens och slutligen är inte Månens bana kring Jorden cirkulär utan eliptisk. Jag mesar mig nog och säger att Månens centrum i medeltal är 384403 km från Jordens centrum. Nu är det inte speciellt fashionabelt att använda meter för att mäta avstånd i astronomiska situationer, och den annars så populära enheten ljusår är lite väl grov för detta ändamål, då avståndet skulle bli knappt 0.000000031688765 ljusår. Jag föreslår såldes införandet av en ny enhet, 1 Engström, som baserar sig på hur långt ljudet hinner utbreda sig under ett typiskt Christer-intro till Gameplay. En genomsnittlig monolog visar sig vara ungefär 1.884 minuter, vilket vid en ljudhastighet på 340 m/s motsvarar avståndet 38.4403 km. Således är alltså avståndet från Jorden till Månen i snitt 10 000 Engström, vilket ser snyggt och prydligt ut.

Fråga 2: Hur snabbt är ljuset?

Ha, en trick-fråga! Ljuset rör sig olika fort beroende på vilket medium det passerar igenom, så för att helgardera mig kommer en liten tabell. Svaren kommer att ges i den behändiga enheten Engström/s

Medium | Hastighet (Engström/s)
=====================================
Vakuum | 7799
Luft | 7797
Alkohol | 5730

Fråga 3: Vad är Mass Effect?

Enligt Casey Hudson skulle det var mörk energi (http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_energy) och ligger till grund för mycket av den avancerade teknologin i spelen. Den medicinska vetenskapen har dock fastställt det som en tänkbar följdeffekt av hjärnblödning (se t.ex. http://www.springerlink.com/content/44471670m784j400/).

Fråga 4: Vad är svaret på livets gåta?

Det traditionella svaret (42) visar sig vara helt felaktigt. Rymdvarelserna som beräknade svaret saknade en bra enhet att mäta avstånd i och valde därför 1 Ångström, (0.1 nm), vilket ger hiskligt stora siffror när man ska beskriva sådana elementära saker som hur långt det är mellan hotellet och skidbacken. Datorn som gjorde beräkningarna fick numeriska problem, vilket resulterade i svaret 42. Om man gör beräkningarna utgående från någon vettig enhet, t.ex. den tidigare föreslagna 1 Engström, får man tämligen enkelt svaret 79.136.125.147, vilket visar sig vara … just det, press2play.tv adress på internet.”

 • 18 kommentarer
Etiketter
, ,
Dela detta med andra!
Du kanske också gillar...
Kommentera
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
18 kommentarer på Vinnaren av vårt ENDA Mass Effect 2!
 1. Pazoozoo skriver:

  Grattis! Riktigt bra skrivet, helt klart en värdig vinnare!

 2. Juset skriver:

  Jusets hastighet just nu är noll! Ikväll när Juset är full och ska springa till tunnelbanan kommer det vara gå fort, hur fort vet vi inte!

 3. Oden skriver:

  Gr8t3r läs hela kommentaren inna du kommenterar…

 4. Gr8t3r skriver:

  Fabbie, hoppas du fattar att du ska skicka det via mailen (e-posten) x’)

 5. fabbiedodo skriver:

  Avståndet till månen är 384 403 km, mass effect syftar till då människorna hittade denna ”beacon” som bostade deras tekologi. Ljusets hastighet är 299 792 458 meter sekund. Sista kan jag tyvärr inte svara på :)

  Och ifall ni undrar varför jag inte skickar in frågorna själv så är det för jag bor i berlin och jag är säker på att de inte vill skicka spelet över östersjön.

 6. Downfall skriver:

  Jag vill ju bara ha det på 360, inte pc. Attans.

 7. Oddesey skriver:

  Ok skit i vad jag sa =D

 8. Oddesey skriver:

  Vad var den sista frågan ? hörde inte!

 9. DeryckW skriver:

  Sista frågan som Victor ställer är en av de enklare av frågorna, tror jag!

  Lycka till alla nu som ställer upp, fast jag hoppas inte att någon av er vinner utan att det blir jag som vinner, men lycka till ändå!

 10. Gr8t3r skriver:

  Fler sånhär tävlingar borde det vara =)
  Annars, lycka till alla.
  Och ett litet grattis i förskott till den som vinner.

 11. PapaDrillo skriver:

  hubert: Följ du Ozorovs exempel så ska det nog gå bra :)

 12. Ozorov skriver:

  Jag skrev ljusets hastighet med bokstäver som den fjärde frågan :D . Livets mening har jag tyvärr inget svar på.

 13. Power_Metal skriver:

  Vi får se om jag går med eller inte Victor annars kan man ju se andra störe chans att vinna detta underbara spel :)

 14. hubert1234 skriver:

  Hmm.. fyra frågor? Jag hittar bara tre, eller var den här livets mening också en? :P

 15. PapaDrillo skriver:

  ”Delta”… nu är jag inte riktigt med. ”Delta du med” är det typ slang för något coolt och modernt?

 16. Victor skriver:

  Power_Metal: Delta ändå! Vad har du att förlora?

 17. Power_Metal skriver:

  Synd att man redan har det :)