Du tittar på Snabbrecension: I Am Alive 1:29 min
Dela inslaget med andra!
Publicerat klockan 19:21, den 2012-03-26

Snabbrecension: I Am Alive

När fransoserna på Darkworks efter det monumentala misslyckandet med Alone in the Dark till slut gick vidare var det med överlevnadsäventyret I Am Alive; återigen ett på förhand mycket lovande projekt med en intressant premiss, som efter åratal på villovägar, via utgivarna Ubisofts Shanghai-studio, slutligen ska visa sig vara ett misslyckande.

Trots alla de episka undergångshistorier som ligger till grund för många action- och science-fiction-spel är vi definitivt inte bortskämda med mer jordnära och realistiska skildringar av katastrofer. Således är I Am Alive intressant. Här får vi tackla vardagen i en ruinlagd stad, där resterna av civilisationen fallit in i primitiva och destruktiva överlevnadsmönster.

Själv letar man tröstlöst efter sin fru och dotter, utrustad med en karta som rödpennmarkeras likt den i Silent Hill samt sparsmakade vapen och förnödenheter. På ett konceptstadie var förmodligen den ständigt närvarande staminamätaren mycket passande för att ge spelaren en känsla av motstånd och utmattning i springande och klättrande. Likaså att man kan hota fiender med ett vapen som inte ens är skarpladdat. Och rentav att man bara har ett begränsat antal omspelningsmöjligheter innan man kastas tillbaka till kapitlets början.

Tyvärr är I Am Alive på tok för dåligt genomfört – orealistiska och stela animationer framförs i primitiv grafik med styltig kontroll. Därav blir alla de teoretiskt förstärkande koncepten istället till en myriad av irritationsmoment. Och betyget till I Am Alive en uppgiven tvåa av fem.

Etiketter
, , , , , ,
Du kanske också gillar...
Kommentera
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Inga kommentarer på Snabbrecension: I Am Alive
Bli först att kommentera!