Du tittar på Snabbrecension: Brink 1:23 min
Dela inslaget med andra!
Publicerat klockan 21:31, den 2011-06-14

Snabbrecension: Brink

Utvecklarna Splash Damage har med sin expertis på just området lagbaserade multiplayerskjutare haft höga förväntningar på sig men också lovat stort med efterlängtade Brink. På förhand har det framstått som en fräsch blandning mellan parkour-rörliga Mirror’s Edge och samarbetsuppmuntrande Team Fortress 2.

Beskrivningen stämmer förvisso även i praktiken, men resultatet är inte alls den unika blandning man hade hoppats. För den ensamme spelaren finns kampanjen, som snabbt visar sig vara en lika upphackad variant av multiplayer, där lagen fylls ut av en hop tjurskalliga och korkade, datorstyrda spelare.

Handlingen presenterar ett mycket intressant scenario om en utopi på en konstruerad ö som förfaller i en krigshärjad soptipp, men den ges inget utrymme att växa och dör istället bland alla generiska uppdrag. Det intressanta med upplägget är hur man i hetluften snabbt byter mellan fyra olika klasser för att fylla lagets varierande behov och uppdragens olika delmål.

Brink får en svag trea av fem. Det är i slutändan inte någon katastrof, men bara knappt godkänt. Och som multiplayerspel känns det varken slipat eller omfattande – snarare ofärdigt och osäkert som en betaversion. Dessutom frågar man sig ständigt varför ett så grafiskt väldesignat spel hemsöks av så vanskapta karaktärer, vars kusligt fotformade ansikten ser ut att ha smält.

  • 1 kommentar
Etiketter
, , , , , ,
Du kanske också gillar...
Kommentera
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
En kommentar på Snabbrecension: Brink
  1. outcast skriver:

    Ser ruttet ut. Men jag håller inte med om karaktärerna, gillar skarpt deras design.