RSS-ström
Publicerat klockan 21:42, den 2012-05-15
Hänger ni med i Diablo 3..?

Hänger ni med i Diablo 3..?

Den maniska klicka-för-att-plundra-febern har till slut drabbat oss – och som vi sett fram emot den..! Många i min omedelbara närhet har rentav tagit ledigt för att på allvar semestra i Blizzards nattsvarta grottvärld utan uppehåll den närmaste veckan.

Och visst, det kan jag delvis förstå. Spelets skatter lurar i täta dimmor, bland krokiga träd i djupa skogar och brinnande källarvåningar med tortyrredskap. Det är en stämningsfull, indragande upplevelse, som ska delas med tre andra äventyrare. Men framförallt är det en evig, tröstlös och outtröttlig jakt efter nästa pryl.

Efter en timme av envist spam-inloggande bröt vi till slut barriärerna för att ta oss in i spelet och påbörja resan. Det går att berömma Blizzard för mycket. De kan finslipa vilken teoretisk skithög som helst till en diamant under den befriande och generösa utvecklingstid de ständigt ger sig själva.

Problemet är just berättelsen. Jag skulle vilja påstå att jag redan fått ett hyfsat grepp om vad min demonjägare går för, med sin vassa pilbåge och repertoar av lömska trollkonster. Men inte fan orkar jag engagera mig särskilt mycket alls i det som sägs. Blizzard har som vanligt stora pretentioner, framförda genom högtravande dialoger och tilltrasslade karaktärsdraman. Ändå stänger jag fullständigt av när de pågår. Det känns som att jag genomskådat dem för vad de är: ursäkter att döda nästa stora demon och sno hans kläder.

Inte blir det bättre när en i vår grupp börjar trycka bort dialogrutorna, och således effektivt avbryter berättandet. Eller när någon annan av oss pinnar i förväg mot nästa delmål, så att resten inte ens fattar vad som hänt när de kommit ikapp.

Frågan är om detta maniska sjukdomstillstånd kommer av spelets upplägg, eller om historierna Blizzard försöker berätta helt enkelt är ointressanta. Förmodligen är svaret en kombination av de båda.

 • 6 kommentarer
Etiketter
, , , ,
Dela detta med andra!
Du kanske också gillar...
Kommentera
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
6 kommentarer på Hänger ni med i Diablo 3..?
 1. Spelär42 skriver:

  Jag går mellan ointresserad och jätteintresserad. Diablo 2 hade jag sk*tkul med, men det var hundra år sen. Jag spelade Torchlight i 19 timmar innan något annat dök upp och stal min uppmärksamhet. Frågan är om D3 har det som krävs för att hålla mig i ett stadigt grepp nu för tiden?

  Jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig borta från det, men jag fasar för det du nämner Victor. Hur många gånger orkar man höra ”You will never defeat me” innan man i sitt huvud skriker ”Håll käften för helvete”?

 2. Victor skriver:

  @Tompa89 Intressant teori, väl underbyggd av ett klipp från en fantastisk film… ;)

  @Hawk Kör två rundor parallellt nu. Någonstans på vägen fastnar kanske sammanhanget. Men det blir alltmer uppenbart, som @Grullman skriver, att handlingen är underordnad spelandet och egentligen ganska tafflig. Vissa av replikerna karaktärerna fäller – ta skelettkungens ”You will never defeat me” – känns som något en sjuåring har skrivit.

 3. Grullman skriver:

  Nej Diablo III spelar man nog inte för att få en schysst story. Spelar igenom spelet i lugnt takt med en kompis och visserligen lyssnar vi på dialoger osv men de lämnar inget bestående intryck. Stämningen i miljöerna är underbar dock. Efter att ha spelat igenom det så är frågan om man tar upp det igen för att spela på tuffare svårighetsgrader och få bättre loot…den typen av grinding är jag semiintresserad av.

 4. Kiriakis skriver:

  Tråkigt att storyn är så ointressant :(
  Grindande och MMO har jag tröttnat på sedan länge, väntar med att plocka upp detta.

 5. hawk skriver:

  Just med tanke på sånt där bör man väl kanske spela igenom spelet själv en gång iaf… Om man är det minsta intresserad av storyn, dvs.

 6. Tompa89 skriver:

  Jag tror det är för att du spelar med dampbarn som har en attentionspan på 5 sekunder.

  http://www.youtube.com/watch?v=qdUvpgqoe4E